Speeltips

5 speeltips voor uw kat van een professional

speeltips kat tabby tijger

Kattengedragstherapeute Sylvana Claessen van Happy Cats Gedragstherapie heeft voor onze website 5 speeltips samengesteld die van belang zijn voor een optimaal speelplezier met en voor jouw kat.

  1. Speel dagelijks 2 tot 4 keer met je kat. Speel niet te lang, enkele minuten zijn al voldoende.
  2. Neem speeltjes altijd weg wanneer de kat klaar is met spelen. Wanneer je ze een tijdje later opnieuw aanbiedt is het weer interessant. Dit voorkomt tevens dat een kat mogelijk verstrikt raakt in een touwtje van een speeltje, of speeltjes kapot bijt.
  3. Gebruik valeriaan in speeltjes. Met name binnenkatten die een extra stimulans nodig hebben zullen er baat bij hebben. Tijdens het spelen heeft het een opwekkend effect, maar in de uren erna zal de kat rustiger en veerkrachtiger worden.
  4. Laat de kat altijd alleen spelen. Wanneer er met meerdere katten tegelijk wordt gespeeld zal enkel de meest zelfverzekerde kat achter het speeltje (prooi) aan gaan. Terwijl de andere kat van een afstandje toe kijkt, omdat ze geen conflict wilt.
  5. Katten jagen het liefst op levende prooien. Kies daarom structuren uit die natuurgetrouw zijn zoals faux fur en bont.

Mocht u vragen of een probleem hebben met (ongewenst) gedrag van uw kat, kunnen wij de hulp van Sylvana van harte aanbevelen. Neem contact met haar op via haar website happycatsgedragstherapie.nl.

Wat onze klanten zeggen
549 beoordelingen